Utbildningsspåret

Utbildningsspåret är ett av Infranords erbjudande om karriärmöjlighet till dig som saknar tidigare erfarenhet ifrån järnvägen. 

Den som antar utmaningen och blir antagen, erbjuds anställning och en yrkesutbildning som leder till behörighet att arbeta som järnvägstekniker. På sikt går det även att vidareutbilda sig till tex som fordonsförare, besiktningsman eller lärare. Det finns även goda möjligheter att gå vidare inom Infranord och bidra som t ex arbetsledare inom Infranords underhållskontrakt och investeringsprojekt. 

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att tillsammans med andra kollegor genomgå en skräddarsydd yrkesutbildning. De som antas får dessutom stöd av en personlig handledare under introduktionsprogrammet som pågår I ca 12 månader.

Under utbildningen får du möjlighet att praktisera för att få prova på varierade och grundläggande arbetsuppgifter inom järnvägen. Du kommer genomföra utbildning på annan ort tillsammans med kollegor från andra orter I Sverige. Du har lön enligt gällande kollektivavtal samt löneförmåner under hela utbildningssperioden. 

Första kullen Utbildningsspårare, i detta fall blivande signaltekniker, anställdes under sommaren 2018 och går nu en grundutbildning för att få sin behörighet som signaltekniker. Sommaren 2020 är tanken att ytterligare en kull blivande järnvägstekniker kommer att anställas och utbildas till ban-,  el- och signaltekniker på ett 10-tal orter runt om I Sverige. 

Vi på Infranord tror på mångfald och ser fördelar med arbetsgrupper som består av män och kvinnor med olika bakgrund och personligheter. Vår ambition är att bygga en verksamhet som speglar samhället. För att bli anställd till ett säkerhetsklassat yrke krävs svenskt medborgarskap samt en godkänd läkarundersökning enligt Transportstyrelsens direktiv på hälsokrav, bland annat vad gäller färgseende, syn och hörsel.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester. 

Önskvärt är även att du uppfyller följande kriterier:

  • Gymnasiekompetens från ”El och energi-” alt. ”Bygg- och anläggning”
  • Har körkort
  • Är en lagspelare
  • Har en vilja att lära dig mer och förmågan att ta ansvar

Hur ansöker jag till Utbildningsspåret? 

 

Fakta om Infranord

Verksamhet
Infranord är det ledande järnvägsentreprenadbolaget i Sverige och en av de största aktörerna i Norge. Fokus ligger på att underhålla och modernisera dagens järnvägar samt att utveckla och bygga spåret till framtiden.

Anställda
1900 personer varav cirka 1300 tekniker.

Omsättning
Över 4 miljarder SEK

Ägare
Infranord ägs till 100 procent av svenska staten.

Huvudkontor
Solna i Sverige

Dotterbolag
Norge