Stort intresse för järnvägen vid årets Noliamässor

Banverket Produktions mässmonter var välbesökt och monterpersonalen hade fullt upp med att svara på frågor och berätta om verksamheten.

Idag är det stor brist på framför allt el- och signaltekniker över hela landet. Chansen till jobb är stor om man väljer att läsa exempelvis den ettåriga kvalificerade yrkesutbildningen (KY) till järnvägstekniker vid Järnvägsskolan. I KY-utbildningen ingår också en del praktik. Om man väljer att göra sin praktik på Banverket Produktion är det ofta en god möjlighet till ett troligt erbjudande om fortsatt arbete.

Noliamässan vänder sig till ungdomar i gymnasiet, folkhögskolor, värnpliktiga och arbetslösa och är norra Sveriges största utbildnings- och rekryteringsmässa.

Många ville också delta i Banverket Produktions tävlingar ”Gissa vikten på en rälsbit” i Piteå och ”Gissa antalet plastbitar” i Sundsvall och Östersund. Nu är tävlingarna avgjorda och de rätta svaren är: rälsbiten vägde 12 600 gram och antalet plastbitar var 235. Vinnarna presenteras härintill.

Stort grattis till alla som har vunnit!

2009-06-18