Västkustbanan nominerad till bästa driftprojekt 2009

För femte året i rad gav FIA, Förnyelse i Anläggningsbranschen, kvalitetspris till årets bästa Drift- och Investeringsprojekt.

Totalt hade 17 olika anläggningsprojekt utvärderats och sju hade nominerats i klasserna bästa Drift respektive Investeringsprojekt 2009. Banverket Produktion var nominerad i kategorin bästa Driftprojekt för BEST-entreprenaden Västkustbanan som omfattar cirka 60 mil järnväg.

2007 vann Banverket Produktion pris i samma kategori för entreprenaden Värmlandsbanorna, som omfattar järnvägsspåren i Värmland och Dalsland. Entreprenören Banverket Produktion tog då emot priset tillsammans med beställaren Banverket Division Leverans Väst.

- Det är tydligt att kvalitet och effektivitet ökar i anläggningsbranschen, sade FIAs ordförande Åsa Söderström Jerring i en kommentar i samband med årets prisutdelning.

FIA står för förnyelse i Anläggningsbranschen och skapades på initiativ av generaldirektörerna i Banverket och Vägverket 2003. Syftet var att samla den svenska anläggningsbranschen och skapa ett forum för förnyelse. Bland medlemmarna finns myndigheter, kommuner, entreprenörer och konsulter inom anläggningsbranschen.

2009-04-07