Infranord etablerar ny verksamhet i Danmark

Infranord tar nu steget över till Danmark där järnvägsmarknaden bedöms vara gynnsam. Under närmsta åren planeras nyinvesteringar till ca 13 miljarder kronor per år på järnvägsanläggningar. Infranord som sedan tidigare utför drift och underhåll på Öresundsbron ser stora möjligheter att växa utanför Sverige.
– Infranord kommer att konkurrera om både stora och små projekt. Vi har samlad expertis och de resurser som behövs för att bli den leverantör som kunderna föredrar. Vi känner en stark framtidstro och är stolta över att kunna erbjuda våra tjänster på den danska marknaden, säger Niclas F Reinikainen, VD Infranord.

 

Infranord finns på plats vid Öresundsbron och har erfarenhet av att genomföra projekt i Danmark. Till Infranords kontor som idag invigs i Köpenhamn har en ledningsgrupp med lång erfarenhet från danska järnvägen nyligen rekryterats. 
– Infranord har alla möjligheter att lyckas utanför Sverige. Vi är starkt etablerade i Malmö-regionen där Infranord sedan länge har en framgångsrik etablerad organisation och kan bidra med den kompetens och resurser som efterfrågas i Danmark, säger Ulf Andersson, regionchef Syd, Infranord.

 

För Infranords verksamhet i Danmark har aktiebolaget Infranord A/S registrerats vid Ehrvervs och Selskabsstyrelsens register i Köpenhamn. Infranord A/S i Danmark kommer att kunna använda resurser från Infranord AB i Sverige.

För ytterligare information kontakta:
Niclas F Reinikainen, VD
Tel:010-121 43 01, niclas.f.reinikainen@infranord.se  

Ulf Andersson, Regionchef Syd
Tel: 010-121 3901, ulf.andersson@infranord.se

Madelene Sandgren, Kommunikationschef

Tel: 010-121 5928, madelene.sandgren@infranord.se

 


 

2010-09-01