Malmtågen rullar igen på sjöbangården

Fredagen den 15 januari spårriktades spåren på Kiruna sjöbangård. På eftermiddagen var bangården återställd och klar för trafik.
 – Våra fantastiskt kompetenta tekniker har som vanligt ställt upp på ett otroligt sätt. De har jobbat kvällar, nätter och helgdagar. Temperaturen har legat mellan -15 och -30 grader, säger platschef Roger Fjellberg stolt.

Det var dagen före Nyårsafton den 30 december 2009 som ett malmtåg spårade ur på Kiruna sjöbangård. Ett rejält haveri uppstod då sju vagnar spårade ur och några välte. I haveriet blev en växel totalskrotad och en annan växel blev delvis förstörd. Tre spår fick allvarliga skador.

– Totalt har vi byggt cirka 60 meter nytt spår, byggt en ny växel och renoverat en. Det är roligt att MTAB är så nöjda med oss som entreprenör. Man blir stolt själv också när man tänker på att vi klarat av ett sådant här haveri på bara två veckor och under rådande omständigheter, fortsätter Roger. 

VD för MTAB, Göran Heikkilä, instämmer och säger;
– Ni har gjort ett fantastiskt jobb på den korta tiden. Dessutom under storhelger och rådande kyla med temperaturer under 30 grader.

2010-02-03