Infranord på familjedag på Järnvägsmuseet

Ånglok

 För femte året i rad arrangerar Sveriges Järnvägsmuseum en familjedag, fylld med roliga och lärorika upplevelser. 

Helena Berg

– Syftet med den här dagen är att väcka intresse för järnvägen och på ett pedagogiskt sätt förmedla säkerhetsinformation. Årets familjedag kommer att bli den bästa hittills, med en kombination av aktörer från dagens järnväg och det historiska vid museet, säger Helena Berg, programansvarig vid Sveriges Järnvägsmuseum. 

– Vår familjedag är ett återkommande arrangemang med i snitt 2000 besökare. Nu hoppas vi förstås på att vädret blir bra vilket givetvis påverkar antalet besökare, säger Helena Berg. 

Programmet är späckat med många roliga aktiviteter och anpassat för just barnfamiljer, men järnvägsintresserade i alla åldrar kan säkert få sitt lystmäte stillat. 

Infranord representeras av ett gäng glada medarbetare som gärna svarar på frågor om hur man bygger och tar hand om järnväg. Huvudattraktion blir Infranords liftmotorvagn 0975L som dagen till ära finns på plats i Gävle. Två operatörer visar upp maskinen, och den som vågar får ta sig en tur uppe i korgen.  

– Vi är glada över att få vara med i ett arrangemang som slår ett slag för järnvägen. Kanske väcks intresset hos en och annan ung besökare som väljer ett järnvägsyrke och är med och bygger morgondagens järnväg, säger Niclas F Reinikainen, VD för Infranord.

Öppettider för familjedagen nu på söndag är mellan klockan 10 och 16, och adressen till Järnvägsmuseet är Rälsgatan 1 i Gävle.

2012-05-30