Infranords Rickard Forshäll i SVTs "Mot alla odds"

Rickard Forshäll som deltagare i SVTs "Mot alla odds"

Expeditionsledaren Oskar Kihlborg tar emot årets deltagare när de anländer till Nicaragua. Rickard Forshäll står tvåa från höger i bakre raden (med svart keps). Foto: Johnny Leanstedt/SVT

I andra säsongen av Mot alla odds ska tio deltagare med olika funktionshinder vandra i Nicaragua. Under 28 dagar ska gruppen ta sig från Atlantkusten till Stilla havet tillsammans med expeditionsledaren Oskar Kihlborg. Inga deltagare röstas ut, tanken med programmet är att alla ska med.
En av deltagarna i expeditionen är Infranords medarbetare Rickard Forshäll. Under 2011 råkade Rickard ut för en olycka i arbetet och blev av med höger underben. Idag har han en titanprotes och är tillbaka på arbetet som arbetsledare i Region Stockholm.

Vad fick dig att söka till Mot alla odds?
Det var en vän som tipsade mig om programmet, så det var en slump att jag sökte. Men jag gillar utmaningar och att pröva nya saker. SVT sökte människor som var beredda att utmana sig själva och ville vara med om ett stort äventyr, så programidén passade mig perfekt.

Vad tänkte du när du fick veta att du hade kommit med?
Jag blev överlycklig! Det var 800 sökande och ovisst in i det sista. När jag väl hade fått beskedet var det bara att ta tag i det praktiska, att söka tjänstledigt från jobbet till exempel.

Vad var tuffast för dig under de 28 dagar ni vandrade?
Det som var tuffast var nog campingen, det blev många nätter i tält och regnade ofta. Det var lerigt, mycket spindlar, flugor och andra kryp.

Slutligen, vad är dina starkaste minnen så här efteråt?
Upplevelserna under vandringen och alla vackra vyer är något jag tar med mig från Nicaragua. Vi tillbringade många dagar i djungeln, besteg en vulkan och gick över bergskedjan Kordiljärerna. Jag är väldigt glad att jag fick vara med om det här äventyret!

Mot alla odds med Rickard Forshäll sänds i SVT i början på 2013.

2013-03-26