Infranord anordnade informationskväll för studenter

​Tisdagen den 17 januari besökte ett tjugotal studenter Infranords regionkontor i Göteborg. Det var både civilingenjörsstudenter från Chalmers och KY-elever från Plusgymnasiets mätteknikerutbildning. Syftet med träffen var att marknadsföra Infranord och järnvägsbranschen samt att träffa studenter med intresse för att skriva ex-jobb, praktisera och sommarjobba på Infranord.

Infranords Daniel Norling och Meysam Cordi i samtal med studenter på Chalmers arbetsmarknadsdag

Infranords Daniel Norling och Meysam Cordi i smtal med studenter på Chalmers arbetsmarknadsdag VARM i november

Det var i samband med Infranords medverkande vid Chalmers arbetsmarknadsdag VARM i november 2016 som intresserade studenter skrev upp sitt intresse för att delta på en mingelkväll på Infranord i januari. En inbjudan skickades ut till dem som anmält intresse och alla inbjudna erbjöds att ta med en vän.

Kvällen inleddes med mat och mingel. Därefter berättade region södras regionchef Jörgen Jumark om Infranord och järnvägsbranschen i stort. Entreprenadingenjör Daniel Norling, anbudsansvariga Jenny Ngoun och Meysam Cordi samt arbetschef Malin Gran berättade om sin bakgrund och vad de arbetar med på Infranord. Daniel Norlings korta dragning om pågående projekt Olskroken var mycket uppskattat av studenterna som ansåg att de lär sig alldeles för lite om järnväg på sina utbildningar.
Avslutningsvis fick studenterna skriva upp intresse för ex-jobb, sommarjobb och praktik på Infranord. Nu återstår arbetet med att försöka matcha studenternas önskemål med Infranords behov och möjlighet att ta emot dem.

- Vi är tydliga med att vi inte kan erbjuda alla en plats men att vi tycker att det är viktigt att informera om järnvägsbranschens stora behov av kvalificerade medarbetare. Detta är också ett bra sätt att knyta kontakter med duktiga människor som kan vara potentiella medarbetare, säger Susanna Vilcek, chefsassistent på region Södra som var sammankallande till träffen.

Intresset var stort och både besökare och värdar tyckte att kvällen blev lyckad.

- Vill bara tacka för en riktigt trevlig kväll hos er idag! Det var väldigt givande och intressant. Passar på att tala om att jag är mycket intresserad av att arbeta hos er i sommar. Känns som en riktigt trivsam arbetsplats hos er, skrev en av studenterna i ett mail efteråt.

- Det är roligt och viktigt att träffa studenter som är intresserade av järnvägsbranschen och att få möjlighet att berätta för dem om Infranord. Min förhoppning är att vi kan erbjuda flera av dem som nu besökt oss praktik, sommarjobb och möjlighet att skriva ex-jobb hos oss. Jag ser gärna att vi har fler liknande träffar framöver som ett led i att informera om Infranord och visa att vi är en attraktiv arbetsgivare, säger regionchef Jörgen Jumark.

2017-01-26

Lediga jobb

Entreprenadingenjör
Infranord Region Syd, Årsta
Ansök senast: 2018-09-23
HTSM Operatör till vårt Kundcenter
Produktionsstöd, Årsta
Ansök senast: 2018-09-23
Förare och Maskinoperatörer till Södra Sverige
Produktionsstöd, Enligt överenskommelse
Ansök senast: 2018-09-30
Förare och Maskinoperatör till Norra Sverige
Produktionsstöd, Enligt överenskommelse
Ansök senast: 2018-09-30
Lokförare till Södra Sverige
Produktionsstöd, Enligt överenskommelse
Ansök senast: 2018-08-31
Bantekniker
Infranord Region Väst, Mellerud
Ansök senast: 2018-09-30
Reskontraekonom
Gemensamma funktioner, Gävle
Ansök senast: 2018-10-03
Entreprenadingenjörer
Infranord Region Syd, Malmö alt Helsingborg
Ansök senast: 2018-10-07
Inköpare med maskininriktning
Gemensamma funktioner, Boden/Örerbo/Alvesta/Göteborg
Ansök senast: 2018-10-07
Bantekniker
Infranord Region Syd, Jönköping
Ansök senast: 2018-10-14
Signaltekniker
Infranord Region Syd, Hässleholm
Ansök senast: 2018-10-14
Systemförvaltare
Gemensamma funktioner, Solna
Ansök senast: 2018-10-30