Pressmeddelande

2019-02-13

Infranord Components tecknar omfattande avtal med Trafikverket

Infranord AB Components i Nässjö har tecknat ett för sitt slag omfattande avtal med Trafikverket gällande teknikhus och installationer för ERTMS på Norra Malmbanan till ett värde av 44 miljoner kronor. Avtalet är det första i sitt slag och en milstolpe för Infranord Components.

Teknikhus

Leveranserna kommer att bestå av 150 teknikhus i tre olika storlekar. I samtliga teknikhus installeras signal-, elkraft- och teleutrustningar. Produkterna provas och testas före leverans vilket också är en viktig del i uppdraget.

-      Det känns väldigt roligt att vi får leverera teknikhus till Trafikverket och på så sätt få bidra till utbyggnationen av signalsystemet ERTMS som håller på att implementeras i Sverige och i stora delar av Europa säger Conny Magnusson, Försäljningsansvarig Infranord AB Components.

Leveranserna ska ske till platser utmed Norra Malmbanan, på sträckan Gällivare-Riksgränsen. Kontraktet gäller till och med december 2021 med möjlighet till ytterligare ett års förlängning för sträckan Boden-Gällivare.

För mer information kontakta:

Conny Magnusson, Försäljningsansvarig Infranord AB Components
Telefon: 0708-632 520
conny.magnusson@infranord.se

Karin Nilsson Malmén, Kommunikationschef
Telefon: 070-358 43 06
karin.nilsson.malmen@infranord.se