Menu

Utbildningsspåret

Infranord har många karriärmöjligheter, Utbildningsspåret är vår satsning som riktar sig till dig som saknar tidigare erfarenhet från järnvägen.

Blir du rekryterad för Utbildningsspåret erbjuds du anställning och en yrkesutbildning för arbete som järnvägstekniker. Inom Utbildningsspåret finns inriktningarna; Bantekniker, Eltekniker eller Signaltekniker. På sikt går det även att vidareutbilda sig till exempelvis Fordonsförare, Besiktningsman eller Arbetsledare.

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att tillsammans med andra kollegor genomgå en skräddarsydd yrkesutbildning. De som anställs får stöd av en personlig handledare under Utbildningsspåret som pågår i ca 12 månader.

Under Utbildningsspåret kommer du att få arbeta på din placeringsort med varierande uppgifter inom järnvägen. Du kommer även att genomföra utbildningar på annan ort tillsammans med kollegor från olika orter i Sverige. Du har lön enligt gällande kollektivavtal samt löneförmåner under hela Utbildningsspårets period.  

Hittills har Infranord genomfört Utbildningsspår under två år. 2018 startade den första omgången med inriktning Signalteknik. Under 2019 breddades inriktningarna till Banteknik, Elteknik och Signalteknik. Sommaren 2021 startar nästa omgång Utbildningsspår inom samtliga tre teknikinriktningar.

Vi på Infranord tror på mångfald och ser fördelar med arbetsgrupper som består av män och kvinnor med olika bakgrund och personligheter. Vår ambition är att bygga en verksamhet som speglar samhället. För att bli anställd till ett säkerhetsklassat yrke krävs svenskt medborgarskap samt en godkänd läkarundersökning enligt Transportstyrelsens direktiv på hälsokrav, bland annat vad gäller färgseende, syn och hörsel.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester. 

Önskvärt är även att du uppfyller följande kriterier:

  • Gymnasiekompetens från ”El- och energi” alt. ”Bygg- och anläggning” eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet
  • Har körkort
  • Gillar att utvecklas och lära dig nya uppgifter

Hur ansöker jag till Utbildningsspåret? 

 

Fakta om Infranord

Verksamhet
Infranord är det ledande järnvägsentreprenadbolaget i Sverige och en av de största aktörerna i Norge. Fokus ligger på att underhålla och modernisera dagens järnvägar samt att utveckla och bygga spåret till framtiden.

Anställda
1800 personer varav cirka 1300 tekniker.

Omsättning
Cirka 4 miljarder SEK. 

Ägare
Infranord ägs till 100 procent av svenska staten.

Huvudkontor
Solna i Sverige

Dotterbolag
Norge


Varierande yrke som utmanar mig som tekniker

Intervju med Niklas som gått Infranords Utbildningsspåret och idag jobbar som signaltekniker inom järnvägen.