Lediga jobb

Infranord står inför en intressant resa. Allt fler transporter av människor och gods förväntas gå på räls och satsningar på nybyggnation, underhåll och upprustning av järnvägar ökar. Järnvägen är ett av det mest miljöanpassade transportalternativen och har dessutom en hög kapacitet jämfört med andra transportslag.

Under de kommande åren står vi inför stora pensionsavgångar vilket gör att det finns goda möjligheter för den som vill utvecklas på Infranord. Här finns jobben! Följ med på vår resa.


Infranord personal
Spåret till framtiden - nu söker vi en

Arbetsmiljösamordnare

Nu formerar Infranord styrkorna för att vidareutveckla den svenska järnvägen.
Är du en noggrann och driven Arbetsmiljösamordnare med stort säkerhetstänk? Då skulle du kunna vara Infranords framtida medarbetare på vår Säkerhetsfunktion.

Arbetsuppgifter:

Som Arbetsmiljösamordnare hos oss får du en bred roll där du kommer vara med att utveckla Infranords arbetsmiljö- och säkerhetskultur. Du kommer jobba med operativa och strategiska arbetsmiljöfrågor. I rollen ingår att driva, utveckla, följa upp samt stötta verksamheten i arbetsmiljöfrågor i linje med Infranords uppsatta mål.

Du kommer bland annat att:

 • Vara stöd i företagets systematiska arbetsmiljöarbete och följa upp uppsatta mål gällande detta
 • Samordna och planera krisarbetet inklusive security (brand, inbrott mm.).
 • Utveckla riktlinjer, strategier samt följa upp att innehåll i processer och dokument är relevanta och uppdaterade
 • Bevaka, värdera och bedöma lagar och regler samt vara kontaktperson gentemot myndigheter och branschorganisationer inom arbetsmiljöområdet
 • Initiera och utföra utredningar inom arbetsmiljö
 • Kravställa och kvalitetssäkra personlig skyddsutrustning och utbildningar inom arbetsmiljöområdetSom anställd på Infranord ansvarar du för att:

 • Säkerställa hög kvalitet i det arbete du gör
 • Efterleva god affärsetik i mötet med kunder
 • Vara en god förebild som bidrar till en bra arbetsmiljö där alla respekteras för den de är
 • Ansvara för att hantera och korrigera avvikelser som uppstår inom ansvarsområdet
 • Säkerställa att arbetet utförs enligt lagar, föreskrifter och rutiner som styr genomförandet av våra uppdrag

Som Arbetsmiljösamordnare på Infranord är du en viktig del i att bygga en kultur med fokus på säkerhet, arbetsmiljö och bra kundbemötandet.

Kvalifikationer:

För att lyckas i rollen tror vi att du har universitets- eller högskoleutbildning med arbetsmiljöinriktning eller annan erfarenhet vi bedömer likvärdigt samt några års erfarenhet av brett arbete inom arbetsmiljöområdet. Då ditt fokus inom arbetsmiljöområdet är säkerhetsfrågor ser vi att du har god kännedom om lagstiftningen samt dokumenterad kunskap inom säkerhetsstyrning och utredningsarbete. Erfarenhet från arbete med kris, intrångsskydd, brandskydd är meriterande.

Du har god erfarenhet av att ta fram övergripande policys och riktlinjer och bryta ned dessa i konkreta handlingsplaner. Du är en skicklig kommunikatör som har förmåga att förklara och beskriva komplex information på ett enkelt och tydligt sätt till verksamheten, vidare är det viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor. 

Ditt arbetssätt präglas av god analytisk förmåga och tålamod samtidigt som du har ett tydligt driv som gör att du effektivt leder arbetet framåt. Arbetet kommer innehålla många parallella processer vilket gör att du behöver kunna skapa och upprätthålla struktur. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Du har möjlighet att vara flexibel eftersom resor, beredskap i hemmet samt helg- och nattarbete kan förekomma. Du måste även ha möjlighet att arbeta på annan ort när verksamheten kräver det. B-körkort är ett krav

För tjänsten ser vi god flexibilitet och service som viktigt för att kunna leverera det vi utlovar till våra kunder. Vi lägger stor vikt vid att du är uppmärksam och noggrann och sätter säkerhet främst. Du har även vana att planera, genomföra och följa upp samt att säkerställa leverans i enlighet med satta mål och tidsramar.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och vi vill därför understryka att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund är välkomna till oss.

Ansökan:

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Placering på någon av orterna: Stockholm, Göteborg, Gävle, Norrköping eller Nässjö

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Majoriteten av våra cirka 1800 medarbetare arbetar inom ban-, el-, signal och tele eller mätteknik. Vi har också medarbetare som arbetar inom verkstad med spårgående fordon. Vår ambition är att maximera effekten av varje investerad järnvägskrona.

Infranord – Spåret till framtiden. 


Sista ansökningsdag: 2018-11-27
Placering: Stockholm/Göteborg/Gävle/Norrköping/Nässjö
Anställningstyp: Tillsvidareanställning
Anställningsgrad: Heltid
Arbetstider: Dag
Tillträde:Enligt överenskommelse
Kontaktpersoner
Dick Rydås, ST, 010-121 3902
Lars-Erik Mott, Saco-TJ, 010-121 3307
Peter Mattsson, Ledarna, 010-121 1624
Örjan Alvén, Arbetsmiljöchef, +46 010-121 7061

Lediga jobb

Eltekniker
Infranord Region Norra, Gällivare
Ansök senast: 2018-11-07
Bantekniker
Infranord Region Norra, Gällivare
Ansök senast: 2018-11-07
Signaltekniker
Infranord Region Norra, Gällivare
Ansök senast: 2018-11-07
Spårsvetsare
Infranord Region Norra, Gällivare
Ansök senast: 2018-11-07
Bantekniker
Infranord Region Norra, Kiruna
Ansök senast: 2018-11-25
Arbetsledare
Infranord Region Väst, Öxnered
Ansök senast: 2018-11-25
Arbetsmiljösamordnare
Gemensamma funktioner, Stockholm/Göteborg/Gävle/Norrköping/Nässjö
Ansök senast: 2018-11-27
Bantekniker
Infranord Region Syd, Hultsfred, Linköping, Västervik
Ansök senast: 2018-11-30
Besiktningsman
Infranord Region Syd, Hultsfred, Linköping, Västervik
Ansök senast: 2018-11-30