Lediga jobb

Infranord utvecklas ständigt. Vi befinner oss i ett skifte med nya metoder, ny teknik och en ny generation på väg in. Hela branschen står inför en spännande utmaning med en järnväg som ska utvecklas och underhållas, moderniseras och digitaliseras. Samtidigt satsar regeringarna i Sverige och Norge stort på vår bransch. Vi är i ett läge där vi har möjligheter att förändra och göra skillnad på riktigt.
Infranord personal
Spåret till framtiden - nu söker vi en

HR Strateg - Kultur, ledarskap och lärande

Nu formerar Infranord styrkorna för att vidareutveckla den svenska järnvägen.
Är du affärsdriven och teamorienterad med expertis inom kultur, ledarskap och lärande? Då kan du vara en av Infranords framtida medarbetare!

Ansvarsområden:

Som HR Strateg kommer du arbeta med både strategiska och operativa frågor. Din vardag kommer vara varierande med utgångspunkt från verksamhetens behov av problemlösning och utveckling.

I ditt ansvarområde ingår frågeställningar kring kultur, ledarskap och lärande. Det innebär att aktivt arbeta för att stärka vårt ledarskap och höja arbetsglädjen hos våra medarbetare. Det innebär också att finna och skapa möjligheter till utveckling och utbildningar och ansvara för lärandet i samband med introduktion av nyanställda. Du är även med i att driva förbättringar utifrån det vi lär oss från våra avslutssamtal.

 

Rollen:

Vi förväntar oss att du är experten inom ditt område, den dina kollegor och chefer vänder sig till för råd, policy- och processägare och kunskapsöverförare. Din uppgift är att säkerställa mångfald, lika behandling, tydliga och enkla arbetssätt, informera och följa upp.

Vi har ett stort fokus på att förenkla och skapa enhetliga HR-processer och din roll blir att leda HR i det ständiga förbättringsarbetet inom ditt ansvarsområde.

Arbetet sker i tätt samarbete med Chef för HR och Kommunikation, HR-center, Lönecenter och våra HR Affärspartners. Du har även en nära kontakt med verksamhetens linjechefer och medarbetare. Rollen omfattar även samverkan med våra fackliga organisationer.

Som HR Strateg kommer du rapportera till Chef för HR och Kommunikation. Tjänsten är tillsvidare och placerad på huvudkontoret i Solna Strand.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en akademisk examen inom personalvetenskap eller motsvarande. Du behöver flerårig erfarenhet av att planera och leda projekt och att arbeta brett med både strategiska och operativa frågor. Har du dessutom erfarenhet av rollen som HR affärspartner är det meriterande.

För att vara framgångsrik i rollen hos oss är det viktigt att du är duktig på att identifiera behov och utvecklingsområden, hämta in och dela med dig av din kunskap och därmed kunna lösa problem och driva förbättringsarbete.

För att trivas i rollen har du ett starkt driv, förmåga att ta initiativ, planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har erfarenhet och förmåga att koppla ihop HR-processer med övergripande affärsmässiga mål. Du är duktig på att bygga relationer och skapa förtroende med chefer, medarbetare och fackliga representanter. Vi letar efter dig med nyfikenhet, starkt engagemang samt stor leveransförmåga. Våra värdeord är Tillsammans, Respektfullt och Professionellt.

  

Ansökan:

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och vi vill därför understryka att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund är välkomna till oss.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed har vi en drogfri arbetsplats. Vi utför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar slumpvisa alkohol- och drogtester.

Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23e augusti. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Majoriteten av våra cirka 1800 medarbetare arbetar inom ban-, el-, signal och tele eller mätteknik. Vi har också medarbetare som arbetar inom verkstad med spårgående fordon. Vår ambition är att maximera effekten av varje investerad järnvägskrona.

Infranord – Spåret till framtiden. 


Sista ansökningsdag: 2019-08-23
Placering: Solna
Anställningstyp: Tillsvidareanställning
Anställningsgrad: Heltid
Arbetstider: Dag
Tillträde:Enligt överenskommelse
Kontaktpersoner
Sabina Klint, Chef HR och Kommunikation, 010-1212560

Lediga jobb

HR Strateg - Kompetensförsörjning
Gemensamma funktioner, Solna
Ansök senast: 2019-08-23
HR Strateg - Kultur, ledarskap och lärande
Gemensamma funktioner, Solna
Ansök senast: 2019-08-23
Projektadministratör
Infranord Region Norra, Gällivare eller Kiruna
Ansök senast: 2019-08-25
Bantekniker
Infranord Region Norra, Gällivare eller Kiruna
Ansök senast: 2019-08-25
Spårsvetsare
Infranord Region Norra, Gällivare eller Kiruna
Ansök senast: 2019-08-25
Eltekniker
Infranord Region Norra, Gällivare eller Kiruna
Ansök senast: 2019-08-25
Signaltekniker
Infranord Region Norra, Gällivare eller Kiruna
Ansök senast: 2019-08-25
Spårsvetsare
Infranord Region Mitt, Sala
Ansök senast: 2019-06-11
Spårsvetsare
Infranord Region Mitt, Årsta
Ansök senast: 2019-08-31
Signaltekniker
Infranord Region Syd, Jönköping
Ansök senast: 2019-08-31
Arbetsledare inom Elteknik
Infranord Region Mitt, Årsta
Ansök senast: 2019-09-03
Arbetsledare Ban
Infranord Region Syd, Katrineholm
Ansök senast: 2019-09-12
Praktikplats för 2019
Praktikantorganisation, Hela Sverige
Ansök senast: 2019-12-31