Infranord fortsätter underhålla Kust till kustbanan, Blekinge Kustbana och Jönköpingsbanan 2

Suddig bild på tåg som passerar

- Det är glädjande att Infranord fått fortsatt förtroende att sköta underhållet på dessa sträckor. Särskilt glädjande är att vi bedömts som den entreprenör som har den bästa organisationen och därmed bäst förutsättningar att klara uppdraget, säger Ulf Andersson, regionchef vid Infranord. Detta visar än en gång att Infranord är Nordens ledande järnvägsentreprenör, avslutar Ulf Andersson.

Kust till kustbanan och Blekinge Kustbana

Infranords underhållskontrakt på sträckorna Hässleholm – Karlskrona (Blekinge Kustbana), Värnamo – Kalmar (del av Kust till kustbanan) är en totalentreprenad som omfattar bland annat vintertjänster, säkerhetsbesiktning, åtgärdande av besiktningsanmärkningar samt förebyggande och avhjälpande underhåll. Kontraktet för dessa två sträckor beräknas vara värt omkring 171 miljoner kronor. Kontraktet gäller fram till och med 31 mars 2016 med möjlighet till förlängning i ett plus ett år.

Jönköpingsbanan

Infranords underhållskontrakt av sträckan Falköping – Nässjö – Värnamo – Landeryd (del av Jönköpingsbanan) är en totalentreprenad och omfattar bland annat vintertjänster, säkerhetsbesiktning, åtgärdande av besiktningsanmärkningar samt förebyggande och avhjälpande underhåll. Kontraktets värde beräknas vara värt ca 99 miljoner kronor.Kontraktet gäller till och med 31 mars 2016 med möjlighet till förlängning i ett plus ett år.

 

För ytterligare information kontakta:
Ulf Andersson, regionchef Infranord
Tel: 010-121 39 01
ulf.andersson@infranord.se

 

2010-07-02