Infranord ger julgåva till de katastrofdrabbade i Filippinerna

​​​Infranord väljer att skänka 50 000 kronor till de katastrofdrabbade på Filippinerna istället för att ge julgåvor till de anställda. För att hjälpen ska nå de drabbade så snabbt som möjligt skickades pengar via Radiohjälpen tidigare i november.

Radiohjälpens logotyp

Den 9 november drabbades Filippinerna av den sannolikt svåraste naturkatastrofen i landets historia. Orkanen Haiyan berörde över nio miljoner människor, 630 000 är hemlösa och över 10 000 har omkommit. Behoven är enorma, framför allt vad gäller vatten och sanitet, tillfälliga boenden och medicinsk vård. Flera av Radiohjälpens samarbetspartners har påbörjat aktiviteter på plats.


Istället för att ge julgåvor till de anställda, väljer Infranord att ge 50 000 kronor via organisationen Radiohjälpen till de katastrofdrabbade på Filippinerna.

– Vi tycker att det är viktigt att ge ett bidrag till människorna på Filippinerna som står mitt i en katastrof och har förlorat allt, säger Infranords vd Lars Öhman i en kommentar.

Radiohjälpens insamlingskonto 901950-6 är kanske världens mest kända. Det etablerades till en början under namnet Radiotjänst och gjorde sin första insamling redan 1939. Sedan dess har hjälpinsatserna fortsatt. Stiftelsens uppdrag är att samordna radio- och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitära ändamål.​

2013-12-01