Menu

Ledigt jobb

Infranord utvecklas ständigt. Vi befinner oss i ett skifte med nya metoder, ny teknik och en ny generation på väg in. Hela branschen står inför en spännande utmaning med en järnväg som ska utvecklas och underhållas, moderniseras och digitaliseras. Samtidigt satsar regeringarna i Sverige och Norge stort på vår bransch. Vi är i ett läge där vi har möjligheter att förändra och göra skillnad på riktigt.
Infranord personal
Följ med oss och bygg spåret till framtiden - nu söker vi en

Kraftförsörjningstekniker i Halland eller Västra Götaland

 

Infranord Region Syd söker nya kollegor som vill vara med och bygga en vinnande kultur med fokus på infrastruktur och hållbarhet.

Vi bygger framtidens spår. Tillsammans, respektfullt och professionellt driver vi vårt arbete framåt. Infranord är Sveriges största järnvägsentreprenör och är branschledande på säkerhet.   

Vi söker nu en Kraftförsörjningstekniker till Region Syd.

Placeringsort: Enligt överenskommelse i Halland eller Västra Götaland. Hemmastationer kan tillämpas.

 

Arbetsuppgifter:

Som Kraftförsörjningstekniker arbetar du med kraftförsörjningsanläggningar som huvudinriktning, vid behov arbetar du även med övriga elanläggningar samt andra arbetsuppgifter inom drift och underhåll på järnvägsanläggningar. Arbetet med kraftförsörjningsanläggningar innebär både drift och underhåll samt felavhjälpning på roterande och statiska omformare, högspänningsställverk med tillhörande utrustning, reläteknik, övriga kraftanläggningar för järnvägsdriften samt fjärrstyrningssystem. I arbetsuppgifterna ingår periodisk och fortlöpande tillsyn, förutbestämt underhåll.

Det finns utvecklingsmöjligheter i mindre projekt, om- och nybyggnation samt provning och driftsättning av hela anläggningar eller anläggningsdelar. Detta innebär alltså att arbete sker både på hög- och lågspänningsanläggningar, styr- och reglerutrustning samt system för övervakning och larm. Arbetsuppgifterna kan även innebära att följa upp och analysera fel och andra oönskade händelser i anläggningarna. Trafiksäkerheten är direkt beroende av att anläggningarna fungerar och därför är arbetet ansvarsfullt och säkerheten sätts alltid främst.

Som Kraftförsörjningstekniker på Infranord ansvarar du för att:

  • Säkerställa hög kvalitet i det arbete du gör
  • Efterleva god affärsetik i mötet med kunder
  • Vara en god förebild som bidrar till en bra arbetsmiljö där alla respekteras för den de är
  • Ansvara för att hantera och korrigera avvikelser som uppstår inom ansvarsområdet
  • Säkerställa att arbetet utförs enligt lagar, föreskrifter och rutiner som styr genomförandet av våra uppdrag


Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning med inriktning el-/kraftteknik eller motsvarande erfarenhet samt praktisk erfarenhet från arbete på liknande anläggningar. Tidigare erfarenhet av arbete på högspänningsanläggningar som brytare, frånskiljare, transformatorer, lindningskopplare är meriterande. Vi ser gärna att du har ESA-utbildning. Du har möjlighet att vara flexibel eftersom resor, beredskap i hemmet samt helg- och nattarbete förekommer. Du måste även ha möjlighet att arbeta på annan ort när verksamheten kräver det. B-körkort är ett krav. Vi kommer vid urvalet att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Godkänd hälsoundersökning för säkerhetstjänst samt säkerhetsprövning genomförs innan beslut om anställning fattas. Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället och ser därför gärna att kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund söker till oss.

 

Ansökan:

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Med 1900 anställda och en omsättning på 4 miljarder är Infranord marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på Infranord.se

Infranord – Spåret till framtiden. 

 


 


Sista ansökningsdag: 2021-05-23
Placering: Halland eller Västra Götaland
Anställningstyp: Tillsvidareanställning
Anställningsgrad: Heltid
Arbetstider: Varierande arbetstid
Tillträde:Enligt överenskommelse
Kontaktpersoner
Facklig kontaktperson SACO-TJ, Claes Skoglund, 010-1213351
Facklig kontaktperson SEKO, Stefan Bergstaf, 010-1211221
Facklig kontaktperson ST, Roland Bång, 010-121 2472
Lars Adamsson, Platschef, 010-121 2137

Lediga jobb

Arbetsledare
Infranord Region Syd, Borås
Ansök senast: 2021-05-14
Kraftförsörjningstekniker i Halland eller Västra Götaland
RS kraft, Halland eller Västra Götaland
Ansök senast: 2021-05-23
Projektinköpare
Gemensamma funktioner, Göteborg eller Malmö
Ansök senast: 2021-05-26
Signaltekniker
Infranord Region Nord, Vännäs / Umeå
Ansök senast: 2021-05-27
Eltekniker
Infranord Region Nord, Östersund
Ansök senast: 2021-05-30
Kraftförsörjningstekniker
Infranord Region Nord, Boden/Luleå
Ansök senast: 2021-05-31
Arbetsledare
Infranord Region Nord, Örnsköldsvik/Mellansel
Ansök senast: 2021-06-05
Praktikplats, Region Syd
Infranord Region Syd, Region Syd
Ansök senast: 2021-08-01